Virusul zica

cararus anatolie
Share

Virusul zica este o boala  periculoasa  cu o raspindire foarte  rapida ,cauza principala fiind tintarii. Femeile gravide cit si copii  care sint recent nascuti sint cei mai vulnerabili.

Organizatia mondiala a sanatatii a declarat stare de urgenta mondiala pentru virusul zika. Brazilia este tara cea mai afectata fiinnd mobilizata armata care incearca sa tina sub control raspindirea virusului.

CUM SE TRANSMITE VIRUSUL!

Virusul zica poate fi transmis la om prin intepatura tintarilor infectati. Peste 13 tari ale Americii de nord si sud anunta infectii cu virusul zika semn ca raspindirea este rapida.  Diagnosticarea  serologica este dificila intrucit pot aparea reactii incrucisate cu virusul Dengue, Nilului occidental cit si febrei.

VIRUSUL ZICA CUM IL PREVENIM:

Cel mai periculos risc de a fi infectat  sint tintarii, care au cuiburi cu larve. Pentru a preveni trebuie ,sa combateti sursa (sa eliminati si  sa distrugeti cuiburile cu larve )  sa reduceti astfel contactele dintre tintari si om. Folositi substante spraiuri speciale pentru tintari.

Va imbracati cu haine de culoare dechisa care trebuie sa acopere corpul , camasile bluzele etc trebuie sa fie cu mineca lunga si sa fie incheiate. Puneti la usi si ferestre plase speciale pentru tintari. inchideti ferestrele cit si usile. Eliminati locurile unde tintarii sar putea reproduce acoperiti recipientele cu apa .Chemati autoritatile sanitare daca constatati la subsoluri  sau in alte locuri pentru a pulveriza cu insecticide.

IN CAZ DE INFECTARE CUM NE TRATAM!

Virusul zika este o boala beningna si nu este necesar un tratament special .Daca ai fost intepat de un tintar trebuie sa te odihnesti ,consumi multe lichide ,sucuri naturale, folosesti o medicatie pentru dureri si febra. Daca ameliorarea nu apare adresativa la medic.

Febra zica se manifesta astfel: va doare capul ,aveti slabiciuni temperatura ridicata, iritatii pe piele ochii devin rosii. Pina in prezent nu exista un tratament sau un vaccin pentru a vindeca virusul.La virusul  Zica se pote trata doar simptomele acestei maladii asa cum am mentionat in articol.

Share

te salut !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

De ce doare actul sexual

DE CE DOARE ACTUL SEXUAL? Se intimpla fregvent ca multi tineri dar si  persoane mai in virsta sa-se intrebe  : de ce au dureri in timpul actului sexual? Multi dintre ei nu-si pot explica motivul. Motivul principal  in majoritatea cazurilor sint bolile cu transmisie sexuala. De ce apare durerea in […]
boli cu transmisie sexuala

Subscribe US Now