Topirea colesterolului

fata pe plaja care isi topeste colesterolultopirea colesterolul jpg

Topirea colesterolului

Share

Topirea colesterolului  ridicat : Colesterolul ridicat este  problema, trebuie să îl micșorați. Aceasta nu este o surpriză având în vedere câți oameni au colesterol ridicat în aceste zile. Pentru a ajuta la scăderea colesterolului, iată 10 sfaturi pe care le puteți folosi chiar acum.

Ca și în cazul a oricăror probleme legate de sănătate, dieta și exercițiile fizice sunt cele două componente esențiale. Mincarea este esentiala pentru a scăderea nivelul de colesterol.

Un lucru pe care ar trebui să știți este diferența dintre colesterolul LDL și HDL.Gândiți-vă la HDL ca fiind “sănătos” și LDL ca “calitate proasta.” HDL transporta colesterolul ce se afla in vasele de singe iar LDL permite colesterolului sa-se depuna ,în interiorul pereților arterelor.

Topirea colesterolului spre bine

Iată cum puteți face acest lucru:

1. Aveți un sandwich frumos pe pâine integrală de grâu sau o pita cu ,carne de curcan slabă și o mulțime de legume proaspete. Refuzati salamul, si alte produse grase. Toate acestea sunt foarte prelucrate și umplute cu grăsimi și colesterol.

2. Peștele, cum ar fi somonul, este bun. Căutați soiuri de somon roșu sălbatic, care sunt foarte ridicate în acizi grași Omega-3 (grasime bună). Nu trebuiesc uitate semintele de in care abunda in omega 3

Trans grasimile

3. Evitați trans grasimile! Nu numai că ele ridică colesterolul LDL rau , ele pot, de asemenea, scădea nivelul HDL! Evitati  margarina ,alimentele ce sint prelucrate cu ulei din soia ce este partial hidrogenat.

4. Căutați în principal nuci, dar încercați, de asemenea, migdale, macadamia nuci, cashews, și pecan. Nucile sunt bogate în grăsimi, dar sunt bune. (De asemenea, utilizați unt de arahide natural în loc de tipul normal care conține grăsimi trans nesănătoase.)

5. Limitați deserturile și încercați să mâncați doar cele mai sănătoase, cum ar fi tortul alimentar înger, crackerele de graham, Jell-O și iaurtul fără grăsimi congelate.

6. Mancati alimente bogate in fibre. Exemplele includ pâinea integrală de grâu, fulgi de ovăz, fructe, legume, fasole și unele cereale. (Căutați cutiile care spun “pot ajuta la scăderea colesterolului.”)

topirea colesterolului asa

7. Folosiți grătarul. Dacă veți avea fripturi sau burgeri, gratuiți-le acasă și folosiți carne slabă. Această practică evită ungerea, este distractivă și carnea are un gust minunat.

8. Găsiți un nou salată de salată. Cele mai multe dintre ele sunt pline de grăsimi trans și colesterol. Uleiul de măsline este bun și poate adăugați oțet sau suc de lamaie. De asemenea, săriți biții de șuncă, crotonii și gălbenușurile de ou.

9. Multe  fructe și legume. Nu conțin colesterol și au multe substanțe nutritive, cum ar fi antioxidanții.

Exemple bune impotriva colesterolului

Iată câteva exemple: mazare verde, broccoli, conopidă, mere, portocale, mango, papaya, ananas, roșii, usturoi, ceapă, spanac, castane de apă, banane, caise, afine și kiwi.

10. Evitați hrana rapidă, cum ar fi cartofii prăjiți și orice altceva, de la friteuza adâncă  pentru topirea colesterolului..

11. Sfat pentru bonus: Utilizați mirodenii cum ar fi piperul și oregano pentru a adăuga aroma la feluri de mâncare.

Faceți doar câteva dintre aceste schimbări  si veti observa mari schimbari  puteti face exercitii: mersul pe jos, inotul,baschet,etc. Cresterea colesterolului va fi diminuata si dvs. fericiti.

Share
Scroll Up
error: Content is protected !!