Psoriazis-cauza-tratament

psoriazis-cauza -tratament jpge

Psoriazis-cauza-tratament

Share

Psoriazist! Celulele pielii care sint sanatoase se divid si merg spre stratul superior unde inlocuiesc pe cele vechi. Celulele in boala de Psoriazis se inmultesc mai repede decit ar fi normal si in loc sa cada ele se acumuleaza sub forma de placi. Apar pete  de culoare roz pe coate, scalp, fata, si mai tirziu pe tot corpul.

Cind Psoriazisul erupe nu produce durere dar este inestetic si provoaca mincarimi iar pielea crapa. Cam 15-20% din bolnavii de Psoriazis pot avea eruptii pe suprafete mari. Cind apare boala  se inflameaza incheieturile si da impresia bolii -artrita. Psoriazisul apare la femei cit si la barbati el nu alege si afecteaza chiar si copii.

 CARE SINT CAUZELE APARITIE PSORIAZISULUI?

Specialistii nu cunosc deocamdata adevarata cauza a Psoriazisului insa au in vedere mai multi factori : ereditar , pielea deschisa la culoare fiind mai sensibila, invadarea tesutului sanatos de catre celulele care combat infectiile. Specialistii au facut cercetari , insa nu sint siguri care este cauza exacta a-aparitiei Psoriazisului dar , au in vedere mai multi factori cum ar fi: ereditatea pielea deschisa la culoare este cu mult mai sensibila , invadarea tesutului sanatos de catre celulele care combat infectiile.
Specialistii au facut cercetari si in placi de Psoriazis unde au gasit multe celule imunitare. Psoriazisul poate aparea din cauza stresului si cind se folosesc anumite medicamente cum ar fi : ibuprofen. Alte elemente ce ar putea fi declansatoare de Psoriazis ar mai fi: vremea cind este rece si aerul este  uscat, diverse arsuri, rani, si o dieta ne-corespunzatoare saraca in antioxidanti, vitamine si minerale.

SIMPTOMELE PSORIAZISULUI!

Unghiile de la miini cit si de la picioare au adincituri, sunt foarte fragede si se rup usor, sint decolorate si fara luciu caracteristic. Pielea este acoperita cu solzisori de culoare alba si se desprind usor. Uneori apar basici pe piele si sint  dureroase.  Incheieturile minilor si picioareior dor. Mai pot aparea mincarimi pe portiunea afectata a pielii cit si pete de culoare rosiatica.

CUM  PREVENIM  SI TRATAM PSORIAZISUL

Psoriazis-cauza-tratament La fel ca si in alte boli alimentatia are un rol foarte important de regula rolul principal. In cazul nostru sint necesare multe fructe si legume dar atentie trebuiesc folosite in mod special cele care au antioxidanti pentru -ca , ei antioxidantii distrug acele elemente care pot afecta si distruge pielea noastra. In mediul inconjurator sint foarte multe toxine si ele pot contribui la deteriorarea pielii insa, daca veti folosi zilnic vitamina C care este un antioxidant foarte puternic veti fi ajutati si totul va fi mai usor.
Persoanele care au in organism putine minerale ca:  zincu si seleniu precum si vitamina A sint cu mult mai predispuse sa faca Psoriazis. De exemplu zincu este un mineral extraordinar pentru-ca el face ca pielea sa se vindece mai repede, mai usor  accelereaza  procesu  vindecarii  pielii care a fost deteriorata.

\

Psoriazis-tratament. De exemplu omega-3 reduce vizibil inflamatia pielii si se gaseste in : somon, macrou, sardine .Tot in aceste produse veti gasi si vitamina D din belsug care este esentiala pielii . Avind un nivel scazut de vitamina D in organism sinteti cu mult mai predispusi sa  faceti  Psoriazis. Sfatul specialistilor este: sa stati in fiecare zi cite 30 minute la soare dimineata pentru a nu va arde razele sau puteti si spre seara inainte de apunere.
In felul acesta vor fi ameliorate leziunile pielii si in final vindecate. Cind aerul este uscat este necesar sa ungeti corpul cu o crema hidratanta si in special locurile afectate pentru -ca  altfel pielea dumneavoastra va suferi arsuri si veti avea mincarimi. Deci evitati uscarea pielii dumneavoastra pe cit posibil.
Daca considerati ca este necesar sa tineti sub control Psoriazisul folositi in alimentatia dumneavoastra multivitamine si minerale care au in compozitia lor Crom si Seleniu. In  corpul uman exista o substanta numita acid arachidonic care provoaca inflamatia dar noi il putem stopa folosind omega-3 din peste si seminte de in.

Un nivel scazut de omega-3  vitaminele E si C nu este indicat pentru Psoriazis. Este imperios necesar sa folositi acesti antioxidanti care sint puternici. Un alt mineral foarte important este zincul necesar pentru piele, par si unghii dar in cazul nostru trebue si cupru pentru-ca zincul opreste(inhiba) absorbtia de cupru.

DOZA ZILNICA DE SUPLIMENTE RECOMANDATA.

Psoriazia-cauza -tratament Vitamina E=400 mg zilnic, Vitamina C=de doua ori pe zi,  zinc=25 mg zilnic, Daca folositi zinc mai mult de o luna trebuie sa luati si cupru sau alegeti un supliment care le contine pe ambele. Omega-3= 2 lingurite pe zi (ulei de peste) in cazul in care folositi anticoagulante cereti sfatul medicului.

PLANTE  MEDICINALE

Specialistii  recomanda sa introduceti in alimentatia dumneavoastra urmatoarele : Acizii grasi = omega-3, fructele de mare si somon .Pentru antioxidanti trebuie sa folositi: macrou, rosii, brocolli cartofi de preferat dulci. Evitati pe cit posibil: alcoolul, carnea de vita(sa nu fie carne rosie) piinea, maruntaiele, si cerialele care au in compozitia lor gluten.

. Daca veti lua in considerare cele mentionate in articol nu va mai fi necesar in viitor sa va interesati despre : Psoriazis-cauza-tratament.

Abonativa este gratuit si veti primi cele mai noi articole in casuta voastra postala.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!