Prajitura cu nuca ca la mama acasa

Prajitura cu nuca

Share

PRAJITURA CU NUCA! ingredientenecesare . 1 cana cu ulei de masline ,2 linguri coaja de lamiie, 2 lingurite de vanilie -esenta , 2/5 cana cu miez de nuca, 1/4 cani faina integrala

Aceasta prajitura va fi din aluat fraged insa il vom face nu cu unt cum facem de obicei:

Pentru aceasta prajitura cu nuca vom folosi miez de nuca  macinata, ulei de nuca si ulei de masline, pentru a obtine un aluat fraged . Aceasta prajitura este savuroasa are grasimi mono saturate si nu contine colesterol. Un antioxidant puternic numit acid elogic il gasim in uleiul de nuca si nuci din prajitura noastra.

Incalziti cuptorul la 170 C  .

Puneti miezul de nuca intr-o tavita il prajiti dar nu tare cam 8 minute , dar amestecati in el sa nu se arda. Dupa ce sa racit amestecatil cu faina

Luati un vas mai mare si puneti in el faina , miezul de nuca macinat ,zaharul pudra, sarea. Amestecati  bine  adaugati acum uleitl  de masline uleiul de nuci, vanilia si coaja rasa de lamiie.

Luati o tava detasabila si aluatul pe cre lati obtinut anterior acum trebuie sal presati  pe fundul la o tava de tarta , si care are fundul detasabil. Taiati 18 bucati din aluat cu un cutit bine ascutit si cu virf.

Taiati dar nu chiar de tot.

Lasati la cuptor pina se face aurie . Verificati dupa 15 minute sa nu se arda , reglati temperatura cuptorului . Cind prajitura cu nuca este gata si este calduta o taiati felii si daca doriti o pastrati pe un gratar sau puteti sa o lasati in tava in care ati copto.

Nu ezitati sa faceti aceasta prajitura nu va ia mult timp si va deveni preferata dvs.

Trebuie sa va destainui acest secret: copii mei cind erau mici imi sopteau la ureche sa o rog pe mama lor sa faca pentru duminica po prajitura cu nuca.

Dvs ce credeti faceam eu acest lucru?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!