melatonina -100 de boli.

melatonina -100 de boli
Share

Melatonina trateaza peste 100 de boli este denumita si hormonul tinertetii.

Melatonina poate incetini inbatrinirea . Acest hormon este secretat de glanda pineala intr-o cantitate rezonabila pina la virsta de 30 ani dupa care scade. Melatonina regleaza ciclul circadian si induce somnul Pentru a beneficia la maxim de efectele melatoninei este important sa ne culcam devreme in jurul orei 21-22 Iata 3 functii foarte importante a melatoninei:
1- functia de a reduce si a redefini imaginea
2-functia de a previualiza imagini
3- functia de a vedea o imagine sau un obiect sau chiar o persoana care se afla la o distanta foarte mare . Atunci cind melatonina este suficienta in corpul nostru vom genera un hormon numit pinolina

Pinolina apare de fiecare data cind 2 persoane au o empatie .Se iubesc de exemplu 2 indragostiti. Apar multe semnale . un alt lucru interesant este ca saliva devine dulceaga . Daca avem multa pinolina in corp vom putea procesa foarte usor informatia. In corpul nostru mai avem un hormon super important numit cizmo. Acest hormon dezvolta anumite capacitati a corpului nostru.Acest hormon este magazia de supra vietuire a corpuui si se activeaza doar atunci cind viata este in pericol.poate dezvolta si caopacitati supra naturale . Poate sa dezvolte si capacitati de telepatie si teleportare, telechinezie ba chiar si poate produce molecula spiritului.

daca aveti in tinerete un stil de viata sanatos si un anumit antrenament puteti dezvolta al 6-lea simt.

Melatonina are si o alta functie care este extrem de importanta in timpul somnului .Reface si regenereaza celulele , tesuturile, organele . Este de retinut ca -noi oamenii sintem fiinte diurne si trebuie sa dormim noaptea.

Acum a sosit momentul sa hranim corpul nostru cu diverse alimente. Glanda pineala produce hormonul ,il transporta in singe dupa care este transportat in toate celulele. Secretia de melatonina va atinge punctul maxim noaptea . Pentru refacerea rezervelor de melatonina este recomandat de specialisti sa mincam: porumb fiert, struguri ,banane,rosii, fulgi de ovaz.

Melatonina in timpul somnului impiedica hormonii energetici sa fie activi si astfel organismul isi regenereaza resursele, intra in partea constienta a creierului blocheaza capacitatea de gindire si concentrare apoi blokeaza oxigenul ,nutrientii din tesutul muscular dar si a-altor celule .Acum activitatea fizica nu mai este posibila si melatonina patrunde in toate celulele corpului si elinina radicalii liberi , toate toxinele.

Melatonina regleaza hipertensiunea arteriala . cind dormi ,melatonina este produsa de glanda pineala ce se afla la baza creierului fiind foarte mica precum un bob de mazare. Suplimentele de melatonina ajuta persoanele care au probleme cu somnul,luati o pastila inainte de culcare. Melatonina este secretata de glanda pineala doar in timpul noptii la cote maxime. Cind secretia de melatonina este scazuta de cele mai multe ori apare diabetul zaharat de tip 2 spun specialistii, obezitatea .Sedentarismul si dieta precara duc la acelas rezultat. Pe masura ce inaintam in virsta este foarte recomandat un supliment de melatonina si inafara de multele beneficii vom avea un somn odihnitor.

Share
Scroll Up