insolatia-simptome-tratament

cararus anatolie
Share

Insolatia-simptome-tratament !Expunerea la soare in locuri foarte fierbinti va apare o transpiratie abundenta care necesita consumarea de lichide pentru a preveni deshidratarea.

SIMPTOMELE INSOLATIEI

Simptomele insolatiei sint: modificarea starii de constiinta exemplu- confuzie delir pierderea constiintei ,tegumentele sint rosii calde si chiar uscate .Insolatia este urgenta medicala. In situatia in care ati facut tratamentul de urgenta persoana care a facut insolatie tot se afla in pericol si complicatii severe pot sa apara.

Inainte de aparitia insolatiei veti avea o senzatie de slabiciune (epuizare) vor fi modificari a starii de constiinta insa vor aparea durerile de cap, greata, ametiala, tegumentele reci si umede .In cazul in care vor aparea simptome de lesin se vor lua masuri preventiva impotriva apariiei insolatie.

TRATAMENTUL DE URGENTA PENTRU INSOLATIE!

Mutati persoana la racoare , dezbracati( descoperiti) corpu in asa fel incit da fie expus la aer folositi un pulverizator sau o cirpa curata udati corpul pentru a scadea temperatura. Pot fi aplicate bucati de ghiata oe abdomen, si subrat.In aceste locuri vasele de singe mari sint la suprafata. Este strict interzis sa introduceti persoana in cada cu heata.

Faceti respiratie artificiala daca se opreste respiratia si nu folositi folositi aspirina si nici paracetamolul pentu-ca va fi agravata situatia din cauza insolatiei.

SEMNE CARE ARATA O EVOLUTIE RAPIDA A INSOLATIEI

Pierderea cunostintei pentru mai mult timp

Respiratie dificila de la moderat spre sever

convulsii

temperatura corpului mare (inalta)

tahicardie (accelerarea batailor inimii)

tegumentele vori fiebinti ,rosii si uscate determinind clasificarea insolatiei.
varsaturi severe si chiar diaree.

MASURI DE PREVENIRE A INSOLATIEI

Evitati expunere la soare intre orele 11-16

Capul trebuie sa fie acoperit cu palariesau sapca atunci cind stati la soare pentru a evita sa faceti insolatie.

Este strict interzis consumarea bauturilor alcoolice pentru a nu permite instalarea insolatiei.

Hidratati organismul cu multe lichide.

Evitati efortul fizic prelungit la soare.

DURERILE DE CAP

Durerile de cap in timpul verii cind temperaturile cresc . Temperaturile inalte fac ca vasele de singe sa se dilate si preseaza nervii. Circulatia singelui in asa situatie va avea impact mare asupra creierului si apar dureri de cap severe. Oboseala organismului si stresul sint si ele raspunzatoare pentru durerile de cap.

Cind apar durerile masati anatomical structura gitului si umerilor si intregul organism pentru-ca el ajuta la relaxarea muschilor. Luati un analgezic cu un pahar cu apa. Pentru a combate insolatiea si pentru a va simti mai bine este indicat . Faceti cit mai multa miscare in aer liber.

Luati in consideratie sfaturile noastre sicu siguranta veti fi plini de sanatate si frumusete .

Share

te salut !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Pietre la rinichi? scapa cu aceaste plante

Pietre la rinichi: Insuficienta renala este boala rinichior si pentru tratarea lor este necesa in majoritatea cazurilor dializa. Cind  rinichii sint  sanatosi ei vor curata singele si vor elimina excesul de lichide ,minerale acumulate si alte deseuri din corp. Una din functiile rinichilor  foarte importanta : produce hormoni care fac […]
pietre la rinichi jpg

Subscribe US Now