Ebola- o drama cutremuratoare

ebola jpg

Ebola- o drama cutremuratoare

Share

Ebola !O drama cutremuratoare ! A cauzat moartea a 9.400 de oameni dar a si creat o situatie extinsa de criza la nivel international. Aceasta cutremuratoare  boala Ebola debuteaza cu febra hemoragica . Este disperata omenirea . Nu sa gasit pina acum un antidot  un vaccin care sa ucida virusul care- si acum omoara mii de oameni in Africa de Vest.

Exista o speranta la institutul de cercetari biomedicale din Texas . Acolo sint oameni de stiinta care depun efort considerabil pentru obtinerea unui vaccin sau poate o modalitate prin care vor putea detecta virusul.

Cercetatorii spun ca, medicamentele pentru tratarea  hipertensiunii  arteriale ar avea abilitate  de inchidere a unui sezon ce ar lasa calea libera  sa se deplaseze prin componentele  celulei pentru a se inmulti.

TETRADINA-are capacitatea de protejare a rozatoarelor fara efecte adverse si folosind o doza mica sint eficiente.

Un cercetator pe nume Robert Davey a testat medicamentul  pe soareci si a observat ca a fost oprita replicarea virusului, fiind salvati foarte multi de aceasta crunta boala oamenii sint foarte entuziasmati de progresul facut.  Sa dat un impuls pentru cercetare  din intreaga lume sa caute riguros vaccinuri si tratamente impotriva virusului Ebola.  Pasul urmator in cercetare este testarea efectului .

Aceasta ingrozitoare epidemie de Ebola a ucis intre anii 2014-2015 peste 9000 de oameni . Boala Ebola este veche aproximativ  patru decenii insa nu avea raspindire mare  era in zone restrinse in Africa in jungla unde erau citeva sate izolate . Epidemia Ebola ucidea citeva sute de oameni in doar citeva saptamini dupa care se stingea .

Occidentalii trimeteau in zona o echipa de medici impreuna cu asistenti medicali ce duceau medicamente  si alimente.  Societatea occidentala a crezut mereu ca Epidemia  apartine doar tarilor slab dezvoltate fiind o boala tropicala.  Occidentul era la curent cu aceasta boala ingrozitoare dar nu le era frica.

Occidentalii credeau ca Ebola este o boala epidemica a Africii  si sint incadrate tarile sarace -slab dezvoltate.

In vara anului 2014 situatia era destul de serioasa in Africa de Vest . Partea de Vest sa speriat cind a ajuns la concluzia ca Epidemia aceasta  de Ebola  nu este ca  altele si ameninta intreaga Planeta pamint.

Ebola Acum epidemia de a luat proportii ajungind in orasele cu multa  populatie cu circulatie mare de marfuri si oameni. Pentru-ca circulatia oamenilor si bunurilor trecea peste granitele conventionale .

        CUM SA RASPINDIT EPIDEMIA

A plecat de la o tara Africana la alta a ajuns in Liberia si Guineia apoi  in Siera Leone Nigeria si Mali. Orasele Africane erau legate ptin curse aeriene  de alte continente .Un bolnav de Virusul Ebola a dus boala intrun oras din Occident calatorind cu avionul.Atunci deabia sa trezit occidentul  sa speriat zdravan si a reactionat.

Toti au fost mobilizati si au fost dezvoltate vaccinuri  .Cercetatorii impreuna cu personalul medical au invatat in sase luni despre virusul Ebola ce nu au reusit sa invete in patru decenii pentru-ca atunci a fost descoperit virusul ce o producea.

EBOLA O DRAMA CUTREMURATOARE

Doctor Manny  Alvarez  medic si diredtor pe probleme de sanatate al Fox  News  Chanel  scrie intr-un text despre posibile sechele a Virusului Ebola .Iata  ce spune el : Exista mari sanse ca supra- vietuitorii sa ramina cu sechele la nivelul diferitelor organe :  ochi, inima, ficat, rinichi de asemenea vor avea  mari probleme cu functia sistemului imunitar dar si probleme de fertilizare .

Cei care supravetuiesc  infectiei cu Virusul Ebola nici-odata nu vor mai fi precum au fost. ( spune el).

Daca Occidentul sar fi implicat activ de la inceput si nu ar fi fost asa indiferent poate nu ar fi murit atita populatie nu ar fi murit copii nostrii  si sar fi gasit mai repede un antidot. Dar e bine si acum?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!