Dulceata de capsuni

imagine jpg dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Share

DULCEATA DE CAPSUNI! regateste aceasta dulceata delicioasa si unicat de sezon in vase bine sterilizate si special  folosite pentru dulceturi. Borcanele si ele trbuiesc sterilizate inainte de a fi folosite Daca le spalati cu solutie de vase atunci trebuesc limpezite cu multa apa si uscate inainte de a fi folosite.

 Pentru ca fructele din dulceata sa nu se ridice deasupra  in borcan trebuie sa nu puneti dulceata fierbinte 

CUM SA FACEM DULCEATA DE CAPSUNE:

Va trebuiesc:

1 kg de capsune, 1 litru apa de var, 1 kg de zahar, o lamiie.

Spalati bine capsunele rupeti coditele si le puneti in apa de var unde vor sta o ora . Luati o lingura  cu gauri si scoateti capsunele . luati capsunile si le puneti in strecuratoare .Intr-un vas mai mare puneti apa rece si scufundati  strecuratoarea cu capsuni pentru a scoate nisipul sau alte particule.  Faceti  acest lucru de 3-4 ori .  Acum puneti capsunele pe ceva absorbant  si lasatile  pina sint bine  scurse de apa.

Trebuie multa atentie cind umblati cu capsunile sa nu le sfarmati.  Luati un castron si puneti in el un strat de capsune si un altul de zahar  preferabil sa fie finut. Faceti acest lucru pina terminati capsunele apoi o  jumatate de lamiie stoarceti deasupra.  Puneti castronul la un loc racoros  si lasati pina miine dimineata dar sa stea in total 10 ore.

 Cind termenul a trecut se-ia vasul special pentru dulceata si rasturnati usor capsunile. Focul trebuie sa fie mic , daca zaharul sa topit mariti putin focul si clatinati vasul sau cu dosul unei linguri amestecati usor sa nu striviti capsunele pentru-ca atunci dulceata dvs  nu va fi  reusita. Cind  spuma sa ridicat deasupra o luati cu lingura nu lasati sa dea in foc.

 Este important sa nu parasiti dulceata pina  cind este gata pentru a nu avea surpriza sa se prinda de fundul vasului si sa o afumati.  Dupa ce o spumati stoarceti  lamiia ce a ramas  a doua jumatate si lasati pina se ingroasa. Pentru a proba daca dulceata de capsune este gata stingeti focul sau trageti vasul  undeva deoparte .

 Picurati putin  pe o farfuriuta  . In cazul in care sa ingrosat (sa legat) atunci vasul nu va mai fi pus pe foc.  Daca borcanele nu au fost spalate si uscate o faceti acum.  Trebuie un vas foarte curat in care turnati usor dulceata si o acoperiti cu un prosop curat de bucatarie care a fost udat si bine stors.

Cind dulceata de capsune sa racorit si este calduta o puneti  in borcane si o capsati  bine.  Aceasta dulceata este foarte finuta si aromata incit este o incintare sa o mincati sau sa -serviti oaspetii care vor spune numai cuvinte de lauda la adresa dvs.

Fac aceasta dulceata in fiecare an si va spun sincer ca iarna cind desfac un borcan este un deliciu.Acum sint bunic si nepotii cind vin la mine controleaza toate rafturile din beci si aleg tocamai dulceata de capsuni, iar eu sint tare fericit ca lor le place.Stiti cu totii ca -bucuria nepotilor este insasi fericirea noastra.Din acest motiv si nu numai faceti cu incredere aceasta dulceata de capsuni .

Va placut reteta ?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!