diabetul zaharat de tip1

diabetul zaharat de tip1

Share

Diabetul zaharat de tip 1, poate să apară la orice vârstă. Este cel mai frecvent diagnosticat la tineri, adolescenți dar si la adulți.
Insulina este o secreție intersțitială realizată în secretor prin celule speciale cunoscute sub numele de celule beta.

Glanda ductului este dedesubt și în spatele abdomenului. Hormonii sint necesari pentru o mutație a glucozei în celule. În interiorul celulelor, aldohexoza este menținută și apoi utilizată pentru energie. În cazul tipului primar ,o afecțiune poligenă, celulele beta produc foarte puțin sau nu există deloc hormoni

.
Fără suficienti  hormoni, aldohexoza se acumulează în sânge, în loc să intre în celule. Această acumulare a capacității primare de glucoză este denumită hiperglicemie.  Acest lucru are ca rezultat primul simptom al  tulburării inițiale.

Diabetul zaharat de tip 1 , este asociat în boala Nursing. Aceasta poate fi o condiție care se întâmplă odată ce sistemul atacă și greșeste glanda reproductivă a corpului masculin.

În cazul tulburării poligenice de vârf primar, asociat în infecția Nursing sau o organizație de altitudine declanșatoare la nivel mondial, determină organismul să atace în mod eronat celulele glandei ductului care se dovedesc a fi hormonale.

Tendința primară de stat dezvoltă boli de răspuns, împreună cu tulburarea inițială excelentă a poligenului,ele  vor fi transmise prin intermediul familiilor.

SIMPTOME ALE DIABETULUI ZAHARAT DE TIP 1

HIDROGRAFICUL

Următoarele simptome sunt, de asemenea, semnele primare ale unei tulburări poligene. Vor aparea odata ce glicemia cind este ridicata.

– Fiind teribil de sete
– Senzație de foame
– Sentimentul obosit tot timpul
– Asociat în Nursing citit neclare
– Senzație de amorțeală sau furnicături în picioare
– Pierderea în greutate în timp ce nu încercați
– Urinare mai frecventă (inclusiv urinare nocturnă sau depresie la copii care au fost uscați peste noapte înainte)
Pentru alții, aceste simptome de avertizare grave pot fi primele semne ale diabetului de tip 1. Sau se pot întâmpla când glicemia este foarte mare (cetoacidoză diabetică):
– Respirație profundă și rapidă
– Pielea uscată și gura
– Miros urit miros respirabil
– Greață sau vărsături; Incapacitatea de a menține fluidele
– Dureri de stomac

Scăderea zahărului în sânge (hipoglicemia) se poate dezvolta rapid la persoanele cu diabet zaharat care iau insulină. Simptomele apar de obicei când nivelul de zahăr din sânge al unei persoane scade sub 70 miligrame pe decilitru (mg / dl). Urmat pentru:
– Durere de cap
– Foame
– Nervozitate
– Bătăi rapide ale inimii (palpitații)
– zguduire
– Transpiraţie
– Slăbiciune
– Simptome în profunzime »
– Înapoi în partea de sus

TRATAMENTPENTRU DIABET ZAHARAT DE TIP 1

Deoarece diabetul zaharat de tip 1 poate începe rapid și simptomele pot fi severe, persoanele care tocmai au fost diagnosticate ar putea fi nevoite să rămână în spital.
Dacă tocmai ați fost diagnosticat cu diabet de tip 1, este posibil să aveți nevoie de un control în fiecare săptămână până când aveți un control bun asupra glicemiei.

Medicul dumneavoastră va examina rezultatele monitorizării zahărului din sânge la domiciliu și la testarea urinei. Medicul dvs. vă va consulta de asemenea jurnalul despre mese, gustări și injecții cu insulină. Poate dura câteva săptămâni pentru a se potrivi cu dozele de insulină în timpul meselor și al programelor de lucru.

Deoarece diabetulzaharat de tip 1 devine mai stabil, veți avea mai puține vizite de urmărire. Vizitarea medicului dumneavoastră este foarte importantă pentru a putea monitoriza orice problemă pe termen lung a diabetului zaharat.

Sunteți persoana cea mai importantă în tratarea diabetului zaharat. Ar trebui să știți pașii de bază ai managementului diabetului, inclusiv:

– Cum să recunoașteți și să tratați scăderea glucozei (hipoglicemia)
– Cum să recunoașteți și să tratați glucoza (hiperglicemia)
– Cum se configurează mesele, împreună cu numărul de zaharide (carb)
– Cum se administrează hormonul?
– Cum să verificați glucoza și cetonele în pipi
– Cum să reglați hormonul și alimentația odată ce faceți exercițiul
– Cum să atingi zilele bolnave
În cazul în care pentru magazin pentru tulburare poligenă prevede și modul de a le menține

INSULINĂ

Insulina scade cantitatea de zahăr din sânge, permițându-i să dispară sângele și să intre în celule. Toata lumea cu un fel de tulburare poligena trebuie sa ia hormon zilnic.

Insulina trebuie injectată sub piele utilizând o seringă, asociată cu stiloul injector (HB) de insulină sau asociat în pompa de hormon de îngrijire medicală. Nu poate să se aplece oral, ca urmare a acidului abdominal, care distruge hormonul.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!