cele mai bine alimente care topesc colesterolul jpg
Share

Colesterolul ridicat este o problema, trebuie să îl micșorați. Aceasta nu este o surpriză având în vedere câți oameni au colesterol ridicat în aceste zile. Pentru a ajuta la scăderea colesterolului, iată 10 sfaturi pe care le puteți folosi chiar acum.

Ca și în cazul a oricăror probleme legate de sănătate, dieta și exercițiile fizice sunt cele două componente esențiale. Ceea ce mâncați este esențial pentru scăderea nivelului de colesterol, așa că este inclus aici.

Un lucru pe care ar trebui să știți este diferența dintre colesterolul LDL și HDL. Pur și simplu gândiți-vă la HDL ca fiind „sănătos” și LDL ca „prost”. HDL poate ajuta de fapt să transporte colesterolul din vasele de sânge în timp ce LDL-ul îi permite să se depună în interiorul pereților arterelor.

Vestea bună este că poți să-ți schimbi colesterolul spre bine. Iată cum puteți face acest lucru:

1. Aveți un sandwich frumos pe pâine integrală de grâu sau o pita cu ,carne de curcan slabă și o mulțime de legume proaspete. Evitati salamul,si alte produse grase. Toate acestea sunt foarte prelucrate și umplute cu grăsimi și colesterol.

2. Peștele, cum ar fi somonul, este bun. Căutați soiuri de somon roșu sălbatic, care sunt foarte ridicate în acizi grași Omega-3 (grasime bună). De asemenea, semințele de in este o sursă bună de Omega-3.

3. Evitați trans grasimile! Nu numai că ele ridică colesterolul LDL prost, ele pot, de asemenea, scădea nivelul HDL! Stați departe de alimente cum ar fi margarina, și alimentele prelucrate care conțin ulei de soia parțial hidrogenat.

4. Du-te, du-te! Căutați în principal nuci, dar încercați, de asemenea, migdale, macadamia nuci, cashews, și pecan. Nucile sunt bogate în grăsimi, dar sunt bune. (De asemenea, utilizați unt de arahide natural în loc de tipul normal care conține grăsimi trans nesănătoase.)

5. Limitați deserturile și încercați să mâncați doar cele mai sănătoase, cum ar fi tortul alimentar înger, crackerele de graham, Jell-O și iaurtul fără grăsimi congelate.

6. Mancati alimente bogate in fibre. Exemplele includ pâinea integrală de grâu, fulgi de ovăz, fructe, legume, fasole și unele cereale. (Căutați cutiile care spun „pot ajuta la scăderea colesterolului.”)

7. Folosiți grătarul. Dacă veți avea fripturi sau burgeri, gratuiți-le acasă și folosiți carne slabă. Această practică evită ungerea, este distractivă și carnea are un gust minunat.

8. Găsiți un nou salată de salată. Cele mai multe dintre ele sunt pline de grăsimi trans și colesterol. Uleiul de măsline este bun și poate adăugați oțet sau suc de lamaie. De asemenea, săriți biții de șuncă, crotonii și gălbenușurile de ou.

9. Du-te peste bord pe fructe și legume. Nu conțin colesterol și au multe substanțe nutritive, cum ar fi antioxidanții.

Iată câteva exemple: mazare verde, broccoli, conopidă, mere, portocale, mango, papaya, ananas, roșii, usturoi, ceapă, spanac, castane de apă, banane, caise, afine și kiwi.

10. Evitați hrana rapidă, cum ar fi cartofii prăjiți și orice altceva, de la friteuza adâncă. Aceste alimente vă vor ridica colesterolul ca nebunul, deci stați departe de articulațiile burger dacă puteți.

11. Sfat pentru bonus: Utilizați mirodenii cum ar fi piperul și oregano pentru a adăuga aroma la feluri de mâncare. Ele sunt o alternativă sănătoasă față de alte topuri cum ar fi Mayoneza.

A fost ușor, nu-i așa? Faceți doar câteva dintre aceste schimbări și obțineți o mulțime de exerciții cum ar fi mersul pe jos, jogging, înotul sau jocul de baschet. Veți avea colesterol mai mic în cel mai scurt timp!

Share