Alzheimer boala care distruge creierul uman

Alzheimer boala care distruge creierul uman

Share

Alzheimer este cea mai infricosatoare boala

Creierul  este cel mai complex organ al corpului uman. In el au loc  procese chimice si electrice prin care noi putem vorbi, vedea auzi, avem emotii, luam decizii etc.  exista miliarde de neuroni care comunica intre ei in mod constant prin impulsuri electrice receptionind mesaje- acestia se numesc neurotransmitatori . exista un circuit celular bine definit intr-un creier sanatos si aceasta boala alzheimer il distruge in totalitate ne-lasindui nici o sansa la viata.

Brayn Alzheimer

Strategia de Alzheimer

In momentul in care anumite proteine sint procesate altfel decit normal adica neuronii se formeaza plachete. Exista o enzima numita alfa secretazei isteato care este procursoarea a amiloidului si ea elibereaza fragmente din creier.

A doua enzima gama secretazei ,isteato asemenea ppa intrun alt loc. Fragmente sint bine gindite iar beneficiarii sint neuronii  In boala alzheimer prima factura este facuta de ala euma care se numeste beta secretazei . Aceste doua combinate se creaza o taetura si are loc eliberarea de mici fragmente de apa numite beta amiloid.

Fragmentele daca se grupeaza au toxicitate si influienteaza functia neuronilor .Cind se adauga mai multe fragmente se numesc oligomeri , ei cresc in dimensiune devin insolubili si formeaza placi de beta amiloid . Ghemurile neurofibrilare se realizeaza cind proteina tau este modificata in celule normale. Aceasta proteina tau stabilizeaza structura critica a sistemelor deteriorate interne a celulelor. Marfurile celulare se transporta jos & sus mereu . Structurile numite microtubuli la toate partile neuronilor . In boala alzheimer tau anormali separa microtubulii favorizind destramarea anumitor bucati din tau pentru a putea sa dezactiveze sistemul transportor cu scopul distrugerii celulelor. Cind acest lucru este facut in diverse locuri neuronii sint deconectati , separati si astfel intervine moartea lor 

DE CE PIERDEM MEMORIA!

Pe masura ce procesele spuse anterior continua atunci creierul se micsoreaza si devine din ce-in ce mai mic pierzind din greutate si in final isi pierde functiile. Multe alte modificari au loc in creierul nostru atunci cind intervine batrineta . Cu totii ne punem intrebarea de ce se intimpla acest ciudat fenomen si in acelas timp care ar fi cauza misterioasei si cumplitei boala alzheimer din care nu ai nici o sansa de scapare la momentul actual. Savantii au descoperit anumite medicamente insa ele nu trateaza boala ci doar amelioreaza.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!