Share

 

Am întrebat tipurile de întrebări pe care comunitățile trebuie să le confrunte când sunt șocați și agitați de tragedii similare: De ce? De ce adolescenții își luau viața? Cine a fost vina pentru disperarea lor? Ce s-ar putea face pentru a opri valul pierderii?

Semnele albe și negre, nu mai mari decât cele care au înflorit în timpul sezonului electoral, au fost răspunsul unei mame la aceste întrebări. Într-o dimineață de sfârșit de săptămână, Amy Wolff a postat 20 de semne în jurul orașului, fiecare cu un slogan unic: „Tu contează.” „Nu renunța.” „Greselile tale nu te definesc” „Ești vrednic de iubire.” doar câteva săptămâni, campania lui Wolff sa răspândit în alte comunități din Oregon și din statele vecine.

Dovezile anecdotice sugerează că tinerii, inclusiv studenții din școlile din Newberg, au găsit speranță în aceste mesaje; Wolff raportează audierea de la cei care au fost încurajați să persiste în a trăi în ciuda disperării lor.

Cu toate acestea, pentru comunitatea noastră – și pentru mulți alții, unde o moarte provocată de unul singur este prea mare – o campanie de pozitivitate mică, deși semnificativă, nu poate fi sfârșitul oricăror eforturi de combatere a sinuciderii adolescentului. În timp ce afirmând că „Tu contează” este un pas important în a ajuta pe cei care se luptă cu diagnosticele bolilor mintale, comunitățile trebuie să ia alte acțiuni semnificative pentru a ajunge la cei care se luptă moment cu moment cu disperare și ideație de sinucidere, în special la o vârstă fragedă.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, rata de sinucidere pentru fetele în vârstă de 15-19 ani sa dublat între 2007 și 2015 și a existat o creștere mai mică, dar semnificativă, a ratelor de suicid pentru băieți. Un articol de la sfârșitul anului 2016 a indicat că, deși sa înregistrat o creștere substanțială a adolescenților care sunt deprimați, țara nu a înregistrat o creștere corespunzătoare a resurselor pentru opțiunile de sănătate mintală.

Într-un studiu din 2014, peste trei milioane de adolescenți din SUA au avut un episod depresiv major în ultimul an și totuși majoritatea școlilor și majoritatea comunităților rămân nepregătite pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă. Având în vedere aceste statistici surprinzătoare, tinerii din țara noastră se confruntă cu o criză majoră de sănătate mintală: una pe care biserica și misiunea sa pro-life trebuie să o confrunte, urgent și compasiune.

Acum mai mult ca niciodată, creștinii recunosc nevoia de a ajunge la cei cu diagnostice de sănătate mintală. Scriitorii precum Sarah Lund și Amy Simpson numesc stigmatul care însoțește adesea boala mintală și îi provoacă pe cititori să vadă boala mintală pentru ceea ce este: o stare de sănătate cauzată de schimbări fiziologice în creier și una care poate provoca suferințe enorme, mai ales dacă este lăsată netratată .

Cu toate acestea, pentru mulți, stigmatul bolilor psihice rămâne, iar cei din biserica cu diagnostice suferă de multe ori în tăcere. După ce au auzit că bucuria Domnului este puterea lor sau că ei trebuie doar să se roage mai mult pentru a fi vindecați sau că fericirea îi va însoți pe credincioși, mulți dintre cei care suferă de boli mintale își păstrează diagnosticul un secret rușinos.

Un suferinz silențios a fost Madison Holleran, o sportivă a Ligii Ivy, care, luni de la primul ei an de facultate, și-a luat viața în 2014. Povestea ei este povestită în noua carte excelentă a lui Kate Fagan, „What Made Maddy Run: The Secret Struggles and Tragic Death of un adolescent american. In ceea ce a facut Maddy Run, Fagan – un scriitor pentru ESPN – povesteste ultimele luni ale vietii lui Madison Holleran, folosind interviuri cu familia si prietenii, alaturi de textele, e-mailurile si conturile de social media, pentru a strange fortele potentiale care au condus Holleran pentru a-și lua decizia de a-și încheia viața.

Cu toate aparențele, Holleran a fost o viață perfectă, iar platformele de social media de 18 ani au prezentat o identitate întotdeauna fericită și mereu pozitivă. Chiar și în timpul luptei lungi de luni cu o boală mintală profundă, Holleran a încercat să prezinte o persoană diferită, făcând moartea ei cu mult mai șocantă pentru mulți care o cunosc bine.

În timp ce Fagan se abține de la identificarea oricărui motiv singular pentru care Holleran și-a luat propria viață, ceea ce a făcut Maddy Run sugerează că stresul de a fi un atlet de colegiu a jucat un rol. Experiența lui Holleran ca alergător Penn, reflectă presiunile intense pe care le-au pus tinerilor sportivi.

În mod semnificativ, majoritatea celor cu boli mintale se confruntă cu apariția tulburărilor lor la adolescență târzie sau la maturitate precoce; pentru mulți, trecerea la colegiu exacerbează simptomele, izolând în același timp și suferinciul, care este adesea departe de sprijinul familiei și al prietenilor apropiați. Conectivitatea oferită de internet nu face prea mult pentru a diminua această izolare, iar pentru Holleran, obligată să prezinte cele mai bune imagini posibile ale vieții ei la Penn, social media și-a intensificat singurătatea, mai degrabă decât să o ușureze.

O parte din raportarea lui Fagan a inclus analizarea textelor lui Holleran și istoricul navigării. Deși nu a existat niciun indiciu că Fagan a fost agresat online, aceasta este o altă frică părintească care însoțește accesul la internet și relația sa cu sinuciderea, probabil pentru un motiv întemeiat.Într-o cauză recentă, Michelle Carter a fost găsită vinovată de omorârea involuntară pentru a-și convinge iubitul să-și ia viața; documentarul Audrie și Daisy (streaming pe Netflix), oferă dovezi de răceală că agresiunea online poate avea consecințe devastatoare, în special pentru fetele adolescente care au fost agresate sexual.

Din nefericire, o campanie simplă „Tu contează” probabil că nu ar fi fost de ajuns pentru a ajunge la cineva care se lupta atât de intens cu o boală mintală, probabil că era Holleran. Totuși, ideologia pe care a fost fondată campania trebuie să fie în centrul angajamentului bisericii cu tinerii care se luptă cu diagnosticele bolilor mintale: ideea că fiecare persoană are importanță, pentru că fiecare persoană este un purtător de imagine al Creatorului nostru.

Prea des, însă, bisericile noastre au oferit, în cel mai bun caz, mesaje mixte. Unele congregații spun că greșelile noastre ne definesc cu adevărat și că cei de pe marginea noastră nu prea contează suficient pentru a institui o schimbare reală și de lungă durată a modului în care funcționează bisericile. Legalizarea aparent rigidă a unor creștini dă un sentiment că trebuie să fim perfecți – aproape fără păcat – să fim parte a unei comunități creștine; nu este surprinzător faptul că o simplă căutare Google a „a fi perfectă ca creștin” produce peste cinci milioane de surse. Deși recunoaștem imperfecțiunea noastră ca urmași ai lui Isus, suntem de asemenea de auzit că cei cu credință nu se vor bate – sau, cu siguranță, nu vor menționa luptele lor în bisericile lor.

Citind ce a făcut Maddy Run, m-am întrebat cum viața lui Holleran și campania „Tu contează tu” a lui Wolff ar putea inspira bisericile să gândească diferit despre tinerii din comunitățile lor care suferă de boli mintale. Ce ar însemna să spună tinerilor – știu cu adevărat – că contează? Ce-ar însemna să-i spună că greșelile lor nu le definesc și că ar trebui să persiste în viață, chiar și atunci când provocările diagnosticării bolilor mintale le lasă să se rătăcească?

O mitologie despre sinucidere este că, cu cât este discutată mai mult, cu atât mai mulți tineri trebuie să ia în considerare auto-rănirea. Cercetările au arătat că acest lucru nu este cazul și că vorbind despre ideație suicidară nu crește riscul de suicid. Bisericile trebuie să discute sinuciderea mai deschis cu tinerii lor, iar cei care s-au luptat cu gânduri de auto-rău (și cred că eu, astfel de oameni există în fiecare congregație) sunt perfect poziționați pentru a ajuta la conducerea acestor discuții.

În comunitatea mea de origine, Nate McIntyre, consilier de admitere la Universitatea George Fox, a vorbit în grupuri de mijloc și liceu despre experiențele sale cu depresia, anxietatea și gândurile despre sinucidere. Discuțiile lui McIntyre au fost o modalitate de a aborda direct sinuciderea adolescentului, permițând adolescenților să vadă că oamenii reali au trăit și au supraviețuit (și chiar au înflorit), în ciuda bolilor mintale.

Discuțiile care destigmaționează sinuciderea necesită de asemenea schimbarea limbii pe care o folosim pentru a vorbi despre sinucidere. S-ar putea să fim înclinați să spunem că sinuciderea este un „act egoist” sau că tinerii „au renunțat la viață”, dar este important să reînnoim limba noastră pentru a recunoaște că cel mai adesea, sinuciderea apare din boala unei persoane și încercarea de a se încheia profundă suferință persistentă. Știind acest lucru, spunând chiar că cineva „sa sinucis” este problematică, deoarece conotația este că sinuciderea este o crimă care trebuie să fie comisă, mai degrabă decât un act tragic al disperării.

Denumirea disperării care poate însoți boala mintală poate fi o muncă dificilă, așa cum se poate merge și alături de cei care se confruntă cu provocările de a face un copil adolescent cu o boală psihică. Tendința umană de a evita disconfortul uneori înseamnă că cei care se luptă se confruntă cu o izolare sporită atunci când ceea ce au nevoie cel mai mult este legătura cu ceilalți. A fi confortabil este însă provincia privilegiată. Urmasii lui Isus sunt chemați să parcurgă, nu departe de cei care au nevoie de sprijin, de iubire și de recunoașterea faptului că există și sunt vrednici indiferent de provocările cu care se confruntă.

În cele din urmă, cei care lucrează cu tinerii din biserici trebuie să facă o prevenire a sinuciderii o prioritate atât prin discuții cât și prin forumuri, dar și prin informarea adolescenților cu privire la resursele pe care le au în comunitățile lor de origine. Acest efort trebuie să fie cuprinzător și nu trebuie să vizeze în mod necesar doar pe cele pe care le presupunem că sunt deprimate. Ceea ce a făcut Maddy Run oferă un memento important că uneori nu putem identifica cu ușurință pe cei care se luptă cel mai mult și echiparea tuturor adolescenților să recunoască semnele de avertizare care ar putea duce la sinucidere este crucială.

Atunci când resursele nu există, este imperativ ca bisericile să-și umple golul, oferind o plasă de siguranță pentru oamenii din comunitatea lor care se luptă. Și bisericile trebuie să rămână conectate cu adulții tineri din congregațiile lor, odată ce își termină liceul și continuă. După cum menționează Fagan în „Ce a făcut Maddy Run”, acesta este un moment crucial pentru adulții tineri, iar legăturile autentice cu ceilalți, acasă sau în altă parte, sunt vitale.

Fiii mei și cu mine am vorbit despre decesele adolescentului care au avut loc în orașul nostru natal și încep să înțeleagă gravitatea bolii psihice, precum și cum să ajungă la cei care se luptă. Sunt recunoscător pentru campania „Tu contează” lui Wolff pentru că a generat conștientizarea în orașul meu natal și am mai multă încredere că, dacă băieții mei au nevoie de ajutor, vor găsi resurse ample și o comunitate iubitoare de biserici care să le susțină. Sunt, de asemenea, recunoscător că alte biserici locale schimbă conversația despre sinucidere. Biserica Red Hills din Newberg a făcut chiar o componentă centrală a afirmației misiunii sale că „este bine să nu fi bine” și face munca intenționată necesară pentru a ajunge la cei care suferă.

Când adolescenții care simt disperare sunt bombardați cu un milion de imagini, spunându-le că toți ceilalți sunt în regulă, acesta este un fel de mesaj de care au nevoie să audă. contează. Acesta este mesajul de care au nevoie să audă, nu o dată sau de două ori, dar de peste și peste din nou.

 

Share