Share

Punctele negre sint o mare problema pentru adolescenti. greu de scos dar si daca dispar nu va fi pentru mult timp ele vor reaparea dupa un timp

.Cele mai vizibile sint la persoanele cu tenul deschis si nu pot fi mascate cu nimic.Tenul gras este dispus in mai mare masura la formarea punctelor negre, pentru-ca porii se dilata si creaza mediul adegvat de acumulare a secretiei de sebum.

Cum apar punctele negre

Prin terminatiile glandelor sebacee care ajung la suprafata pielii si sebumul ce a fost produs , se va oxida cind intra in contact cu aerul si astfel apar punctele negre.

CUM SCAPAM DE PUNCTELE NEGRE

Pentru a scapa de punctele negre luati un vas in care puneti flori de galbenele sau de romanita .Turnati peste ele apa clocotita apoi cu un prosp va acoperiti capul si stati cu fata in aburi pina se raceste sau 20 de minute dupa care stergeti fata cu un tifon uscat dar fara sa va raniti apoi clatiti cu apa rece pentru inchiderea porilor .Tamponati cu o solutie putin astringenta apoi cu o crema calmanta .Tot pentru a scapa de punctele negre poti face gomaj.

Sint convins ca de multe ori vati pus intrebarea : de ce apar punctele negre? Punctele negre acneia si cosurile apar din cauza lipsei de siliciu medicul nu o sa va spuna el va da diferite creme care sint uneori bune pentru o scurta perioada de timp insa nu rezolva esenta problemei.

Problema se rezolva prin aplicatii de ceai foarte concentrat de coada calului. Este singura planta cu o concentratie mare de siliciu su daca gasiti in farmacie capsule de siliciu organic pentru a fi folosite intern cu ele veti scapa si de riduri.

Ceaiul de coada calului trebuie folosit intern 3 cani pe zi  Cu ceai concentrar stergti bine fata sau o tamponati iar daca suprafata este extinsa luati o bucata de tifon steril il inmuiati in concentrat sil tineti ca o compresa 20 minute in special seara dar puteti si in cursul zilei daca timpul va permite.

Putem scapa usor de puncte negre si cu aceasta  reteta tot foarte buna este concentratul de menta insa acest remediul nu va scapa si de riduri. Menta este foarte bun dezinfectant atit intern cit si extern. pentru punctele negre faceti un ceai bine concentrat cu care stergeti fata dupa ce ati spalato .

Daca punctele negre sint extinse puneti o compresa cu tifon steril inmuiat in concentratul de menta.

In cazul in care  acest articol va-placut  facetil cunoscut si altor persoane cu astfel de necesitati ca exp. pe facebook sau….?

datimi un share pe prima pagina

Share